Bleken

Roken, teveel thee of koffie drinken of sterk gekleurd voedsel eten kan aanslag veroorzaken op je tanden. Dit zijn de extrinsieke verkleuringen, verkleuring van buitenaf. Er zijn tandpasta’s op de markt die kunnen helpen bij het verwijderen van aanslag, maar deze kunnen de kleur van de tanden niet veranderen.

2 methodes

In onze praktijk zijn een tweetal methodes in gebruik om uw tanden te bleken. Thuis bleken en bleken door de tandarts.

Thuis bleken

Thuis bleken gebeurt door middel van een Cavex Bite & White ABC set. In eerste instantie zal de tandarts uw mond onderzoeken om te beoordelen of uw mond en tandvlees gezond zijn. Daarna zal hij een afdruk van uw gebit maken met behulp van een bitje en een pasta die hard wordt. Vanuit de afdruk worden bleeklepels gemaakt die precies om uw tanden passen. Het voordeel van deze set is dat u de behandeling kunt uitvoeren wanneer het u uitkomt en zo vaak kunt herhalen als uw tandvlees dat toelaat. U kunt daarmee zelf de gewenste kleur bepalen.

Bleken door de tandarts

Aan de stoel bleken gebeurt door middel van bleekgel die zeer precies op uw tanden wordt aangebracht. Gedurende uw verblijf in de praktijk wordt deze meerdere malen vervangen. Het voordeel van deze methode is dat uw tanden direct na de behandeling enkele tinten lichter zijn. Het nadeel is dat u deze behandeling niet zelf kunt herhalen wanneer uw tanden weer geler worden.

Scroll naar boven